Om adolphsonfalk.com

Bakgrund

Efter att mer eller mindre konstant ha haft Adolphson & Falk och deras musik i bakhuvudet sedan tidigt åttiotal, ivrigt slukande varenda ny låt vartefter de kommit ut under nittiotalet, var det i mitten av 00-talet med stor glädje vi mötte det faktum att bandet börjat göra spelningar igen. Efter konserten på Mondo november 2005 föddes idén om att förnya den fansida som redan fanns ute, och i samtal med bandet visade det sig att en ny skiva troligen var på gång. Knappt ett år senare var nya albumet Vidare ett faktum, och i samband med det lanserades även adolphsonfalk.com som komplement till bandets officiella hemsida adolphsonfalk.se.

Målsättning

Tanken med denna sida är att den ska komplettera den officiella sidan och bandets Facebook-sida, med speciell inriktning mot bandets fans. Den är driven helt och hållet av fans, och även om vi har ett tätt samarbete med Tomas Adolphson, Anders Falk och deras vänner i musikbranschen så är vi helt fristående. Vårt mål är att blanda de senaste nyheterna om bandet och deras produktion med artiklar och annan information rörande deras historia och på så sätt ge bandets fans i alla åldrar ett välmatat ställe att gå till. Sidan drivs ideellt, men för de som vill och kan finns möjligheter att stödja oss ekonomiskt.

Vi har även en fullständig diskografi för bandet, komplett med låtlistor och referenser samt en och annan anekdot. Det finns även flera fotoreportage från spelningar, gott om länkar till Adolphson & Falk-material på nätet plus att vi halvregelbundet anordnar tävlingar där du har chansen att vinna exklusiva vinster! Fler och fler funktioner kommer dessutom att läggas till efterhand, så håll ett öga här på siten - lägg till vårt RSS-flöde i din nyhetsläsare så håller du dig informerad!

Om oss som ligger bakom sidan

Henrik är född 1973 och arbetar som nätverksarkitekt för ett kabel-TV-bolag i Oslo (men bor i Dalarna). Han är den som skött om det tekniska bakom kulisserna sedan lanseringen och har programmerat sidan och byggt databaserna. Han är nu motorn bakom sidan och ser även till så att diskografin hålls uppdaterad.

Anna, också född 1973 med 25% ryskt blod i ådrorna - dock född, uppväxt och boende i Dalarna, har en bakgrund som journalist och hjälper till med siten sedan mars 2011. Hon bidrar framförallt med längre texter och artiklar, men även med bilder och ser till så att sidans språk håller god klass.

Fredrike var vår webbredaktör, projektledare och främsta idéspruta, och den som skötte kontakterna med bandet inför lanseringen av sidan. Den grundläggande designen av den ursprungliga siten och planerna för innehåll var hennes verk. Fredrike föddes i september 1970 och avled tragiskt nog i december 2006.

Sidans historia

Integritet

Vi tar din personliga integritet på allvar, därför sparar vi ingen personligt identifierbar information om ditt besök, och vi använder den data vi loggar enbart för statistik och för att göra våra egna funktioner så smarta och smidiga som möjligt. Vi lämnar inte ifrån oss någon information till någon annan utan åklagarbeslut. Vi loggar din IP-adress, din browsermodell och om du kommer från någon annan sida (för att vi ska kunna hålla koll på antal besökare och varifrån de kommer).

När du deltar i en omröstning på siten så registrerar vi, tillsammans med din röst, en del information om din webbläsare för att flera personer på samma nät, t.ex. på samma företag eller i samma hushåll, ska kunna rösta. Denna information kodas och krypteras dock på ett sätt så att den inte går att uttyda ens för oss som har direkt tillgång till databasen; den lagras bara för jämförelser.

Senast uppdaterad 11:25 18/10 2015.