Inför konserten på tisdag - en rymdintervju med A&F!
Postad 11:00 11/8 2019 av Henrik Lans. Kategorier: Nyheter, Exklusivt, Intervju

Vi pratar planeter, böcker och lumpen med Adolphson & Falk inför konserten till veckan.

Nu på tisdag 13 augusti blir det gratis konsert med Adolphson & Falk under Stockholms Kulturfestival. Förutom Tomas och Anders så deltar Greg FitzPatrick, Dagge Lundquist, Hasse Loelv och Mankan Marcks på scenen, alltså samma uppsättning som på jubilumsturnén. Eftersom temat för dagen på festivalen är "Rymden", så passade vi på att ta en liten prat med Tomas och Anders om deras minnen från månlandningen och annat rymdrelaterat!


Först den självklara frågan - var någonstans var ni under själva månlandningen? Det borde fortfarande ha varit under lumpartiden om jag räknar rätt? Hur följde ni det?

Tomas Adolphson: Ja, visst var det under lumpartiden. Jag hade permis och var hemma i Uppsala, mina föräldrar var bortresta så jag hade lägenheten för mig själv. Jag hade köpt hem lite nattamat och bullat upp för att följa det hela så länge jag orkade. Det blev hela natten. Det var helt överrumplande att se Armstrongs första steg ner på månytan.

Anders Falk: ...och jag var kvar i Eksjö. Vi satt några stycken med öl och chips (den klassiska Mello- och månlandningsdieten!) hemma hos ett par ungdomar som vi lärt känna. Jag kommer ihåg att det blev ganska segt och långdraget innan dom klev ut på månytan. Men även jag såg det alltså i direktsändning fram på småtimmarna!

Mycket av framförallt det tidiga Adolphson & Falk-materialet handlar ju om - eller refererar till - rymden på olika sätt. Vilka är era största inspirationskällor inom området?

Anders: Det var radioprogrammet Eldorado, genom Kjell Alinge och framför allt producenten Lars-Göran Nilsson som bad oss skriva texter om teknik, rymd och framtid - Blinkar blå blev den första specialbeställningen. Sen fortsatte vi in i rymdtemat på vårt första album med Greg - Med rymden i blodet. Det satt ju ihop konceptuellt bra med vårt nya synth-sound! Titeln till albumet fick vi för övrigt av Kjell Alinge! Carl Sagans TV-serie Cosmos följde jag med stort intresse när det begav sig. Bland annat låten Vidare har inspirerats mycket av programmet.

Tomas: För mig var det hela tiden rymden på riktigt som inspirerade; inte fantasier, fiction eller liknande. Jag köpte ett teleskop som jag använde flitigt och hade koll på alla planeternas rörelser, upp- och nedgångar med mera. Ett häftigt ögonblick med teleskopet var när jag kunde hitta Merkurius, som ju ligger närmast solen av planeterna och därmed bara kan observeras alldeles i samband med solens upp- eller nedgång; på dagen är det för ljust. Tillfällena uppstår inte så ofta och solljuset bländar bort möjligheterna snabbt. Jag läste också Carl Sagan med stor behållning men även boken KAOS, Fjärilseffekten och en del annat.

Bortsett från jubileet så har det börjat pratas en del om rymden igen de senaste åren - det är privata uppskjutningsinitiativ, rymdturism, små billiga kubsatelliter, nya nationer som ger sig in på rymdutforskning och erkännanden av de tidigare okända personer som jobbade med det när det begav sig. Hur mycket följer ni med i rymden nuförtiden?

Tomas: Jag följer högst flyktigt, inte alls som när det var "primetime" under 60-talet.

Anders: Även jag är ganska ouppmärksam nu kring resorna. Men jag har tyckt det varit spännande genom åren med alla häftiga nya bilder från NASA på planeter och månar, och nu senast skuggan av ett svart hål! Det kändes tungt!!
(Reds anm: Som av en ren händelse har jag exakt den bilden som skrivbordsbakgrund på den datorn jag skriver denna artikel på!)

Vad tycker ni - borde vi skicka fler bemannade expeditioner till månen? Eller ska vi rent av sikta längre bort? Hur viktigt är det att söka sig bortom de synliga horisonterna?

Tomas: Det här är en gigantisk, nästan filosofisk fråga. Ska vi söka oss bort för att vi kan, för att vi påbörjade något under 60-talet, för att vi anser oss ha nytta av eventuella resultat, för att vi måste för att det inte går att vara kvar på vår egen planet, och så vidare; eller ska vi lägga all vår kraft på att lösa de problem vi har här på jorden? Jag lutar åt det senare...

Anders: Jag håller med Tomas där. Jag tror att inte alltför många har lust att förlägga sitt liv och leverne till t ex Mars. Det finns ju väldigt mycket oexploaterad mark kvar på jorden att befolka - även om det inte låter så ibland. Men människan har ju alltid sin eviga iver att söka sig längre bort. Och Mars känns ju nu intressantare än tio månlandningar till.

För att ta oss lite närmare hemma igen: Det är konsert i samband med Stockholms Kulturfestival nu på tisdag; vad kan publiken vänta sig (bortsett från den nya versionen av Astronaut)? Kort men fullspäckat program? Fullt på scenen? Inga julsånger, räknar jag med...?

Tomas: Publiken kommer få en hitparad med visuals, vissa låtar något bearbetade jämfört med på 50-årsturnén. På scenen - säkert allt från bara Greg till oss alla sex. Och kanske nån överraskning... Qui vivra verra!

Anders: ...och som sagt ingen julsång! Den spar vi på några månader till!

Och så tar vi tre snabba att avsluta med:
Favoritfilm med rymdtema?
Tomas: Ingen aning.
Anders: 2001 var häftig en gång i tiden.

Favoritförfattare inom rymdområdet?
Anders: Det får bli Carl Sagan. Jag läste även med behållning den klassiska boken "Liftarens guide till galaxen" av Douglas Adams på en greklandsresa på 90-talet.
Tomas: Jag läser (mer förr än nu) om de riktiga rymderfarenheterna. Olika författare.

Favoritplanet?
Tomas: Naturligtvis vår jord! Men om jag ska välja någon av de andra tror jag att Jupiter har gett mig starka intryck, särskilt när jag började ha koll på månarna runtom (när jag var som mest intresserad).
Anders: Jag har alltid varit fascinerad av utseendet på Saturnus ända sen jag var ung och även liten. Grafiskt snygg helt enkelt och finns ju representerad på vårt skivomslag till Med rymden i blodet.

Stort tack till Tomas och Anders för att de tog sig tid till att svara på våra frågor! Konserten nu på tisdag kväll börjar 22:15 på Gustav Adolfs* torg och är som sagt gratis. Ska du dit? Ta gärna några bilder och dela med dig till oss!

*) Ja, givetvis slog muskelminnet till, och det blev "Gustaf Adolphs torg" först. Det blev i alla fall inte GustA&F.

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

Grattis till Greg på födelsedagen!
Postad 09:30 21/1 2019 av Henrik Lans. Kategorier: Nyheter, Foto, Diverse

Idag fyller Greg Fitzpatrick år, så vi skickar våra varmaste gratulationer!(Bilden är tagen 5/12 2018 på Södra Teatern; Greg gör affärer med Lasse Tengroth från Playground Music.)

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

Adolphson & Falk fyller 50 - jubileet fortsätter med nytt album och turné!
Postad 07:15 5/10 2018 av Henrik Lans. Kategorier: Nyheter, Release

I år firar, vilket väl inte torde ha undgått någon av våra läsare, Adolphson & Falk 50 år som band! Det firas med jubileumsalbumet 50 som släpps idag, den 5 oktober, och en jubileumsturné tillsammans med Greg FitzPatrick och band. Det blir ett drygt dussin konserter fyllda av ett halvt sekel av hits, samarbeten och inte minst historier. Start den 28 november i Karlstad.(OBS: Denna artikel är i stora drag rakt av en publicering av Adolphson & Falks eget promotionmaterial om skivsläppet. Vi på adolphsonfalk.com har dock alltid full kontroll över vad som publiceras här på siten.)

Adolphson & Falk möttes i lumpen 1968. När de lämnade Försvarets radioanstalt, 15 månader senare, hade de 14 egna sånger på rullband som de skickade runt till grammofonbolag. Ett möte med skivproducenten Curre Peterson 1972 ledde till deras första låtskrivaruppdrag, tonsättningar till texter av vissångerskan Barbro Hörberg. De fick med tre melodier på hennes legendariska album Med ögon känsliga för grönt. En bra start på karriären! En av sångerna, Kände du kylan?, har Adolphson & Falk nu själva spelat in till sitt jubileum.
- "Vi tycker att Barbros vackra text om den annalkande hösten sammanfattar väl det skede i livet vi nu själva befinner oss i. Martin Hederos på piano och Magnus Lindgren på flöjt hjälper oss att fånga den rätta stämningen", säger Tomas.

Uppdraget åt Barbro Hörberg ledde till ett mångårigt samarbete med musikförlaget AIR Music, startat och ägt av Beatles producent George Martin. AIR blev sedermera också deras skivbolag under det framgångsrika 80-talet. De hjälpte Adolphson & Falk till ett eget skivkontrakt med DECCA 1976 och deras första album Nattexpressen släpptes. De har nu återinspelat Tensta torg från det albumet för att minnas och befästa deras egen start i skivstudion. Övriga sju albumspår är nyskrivna sånger där texterna delvis återspeglar de 50 åren i karriären.

Deras stora genombrott kom 1981, när de medverkade i Sveriges Radios populära radioprogram Eldorado. De skrev låtar som specialinslag och i november 1981 fick de spela in Blinkar blå tillsammans med synthpionjären Greg FitzPatrick i radions stora 24-kanalsstudio. Inspelningen slog stort! SR Records, radions lilla grammofonbolag som gav ut singeln på Eldorados egen etikett, hade aldrig varit med om något liknande!  Några veckor innan hade Tomas och Anders, i all enkelhet i en radiostudio, spelat in en egen julsång till 1981 års sista Eldoradoprogram på önskemål av programledaren Kjell Alinge.
- "Vi döpte den till Mer jul. Jullåten, som skulle spelas EN gång i ETT program, växer fortfarande för varje år! De här kreativa veckorna lever vi på än!", säger Anders.

Förra hösten gjorde de ett samarbete med kören Katarina pop från Katarina kyrka i Stockholm. Tomas och Anders brukar sjunga alla sång- och körstämmor själva, men här har de fått härligt stöd av röster som är nästan femtio år yngre än deras egna på två av albumspåren, Jag tog mitt tåg i tid och En väg som leder mig hem.

Dag Lundquist, deras ständige ljudtekniker sen tidigt 80-tal har, som alltid, hjälpt dom att fånga stämningen i sångerna. Den här gången har de jobbat modernt, det vill säga spelat in mycket hemma.
- "Dagge har lärt oss att sjunga mot en bokhylla fylld med böcker. Då får man kontroll på frekvensstudsar och fasproblem. För inspelning av kör, blås, stråk och piano har vi hyrt in oss i legendariska Atlantis-studion i Vasastan som alltid ger rätt vibbar både till oss och till musikerna. Så lyssna och njut av inspelningarna på vårt jubileumsalbum 50!", säger Anders. "Nu siktar vi framåt mot nästa femtio!"

Du hittar nya albumet 50 bland annat på Spotify eller andra ställen där musik kan strömmas. Vill du hellre ha ett fysiskt exemplar så hör med din lokala skivhandlare (...), klicka här för att handla online - eller gå på en av konserterna (se menyalternativet Spelningar!) och köp den direkt av bandet.

Håll också koll här på siten under helgen så kommer du få chansen att vinna ett signerat exemplar!

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

Det rör på sig.
Postad 12:00 14/9 2018 av Henrik Lans. Kategorier: Nyheter

Nu är det saker på gång i A&F-världen igen. Håll koll på dina favoritkanaler under den kommande veckan. Trevlig helg önskar vi på adolphsonfalk.com!

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

Ny singel - Just då - släpps idag!
Postad 10:00 18/4 2018 av Henrik Lans. Kategorier: Nyheter, Release

Det andas åttiotal när A&F släpper nytt...Idag släpper Playground Music tillsammans med Adolphson & Falk den nya singeln Just då! Detta är det första smakprovet från det album som kommer till hösten för att fira att bandet firar sitt 50-årsjubileum. Låten, som bara släpps digitalt, finns tillgänglig från idag på alla ställen där A&Fs musik finns (t.ex. på Spotify. Vår gissning är att det nya alstret kommer få det att rycka lite i nostalginerverna - många har efterlyst att A&F ska göra mer synthbaserad musik - och de kommer definitivt bli glada av den här singeln!

Texten är skriven av Anders och musiken av Tomas och Anders tillsammans, som det brukar vara. Programmering av syntharna har gjorts av Anders och för trummor, inspelning och mixning svarar Dagge Lundquist. Musikaliskt tycker jag att låten för tankarna till delar av I nattens lugn-plattan med lite Ta den kärlek du kan få inblandat och kryddat med en nypa Yazoo eller två. Texten är en klassisk Falksk betraktelse över vändpunkter i livet - ett tema vi känner igen från både Ifrån, Vänd om och Våga igen, men kanske med en lite mer optimistisk ton än tidigare nämnda låtar. Sammantaget skulle jag säga att det här känns väldigt mycket A&F - visserligen en ny låt, men gjord i gammalt snitt.

Detta är som sagt bara början på 50-årsfirandet - det blir både nytt album och medföljande turné framåt hösten, plus såklart spelningar i sommar. Vi återkommer inom snar framtid med mer information! Håll såklart även koll på den officiella hemsidan för mer information!

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

I år händer det grejer.
Postad 19:30 11/4 2018 av Henrik Lans. Kategorier: Nyheter

Om det nu skulle ha undgått någon......så firar Adolphson & Falk 50 år som band i år. Vi kan inte dela med oss av alltför mycket ännu, men håll ögonen öppna. Snart så!

Det går inte att kommentera den här artikeln.

Ny låt - Vi är Sirius - släpps på fredag!
Postad 10:30 29/8 2017 av Henrik Lans. Kategorier: Nyheter, Release, Intervju

Uppsalas stolthet Sirius firar 110 år som förening i år; och Adolphson & Falk följer upp 2010 års succé Bandy is a Sirius Game med en ny jubileumslåt som officiellt släpps på fredag, 1/9, i samband med jubileumsbanketten i Uppsala. Låten kommer att finnas på de vanliga digitala kanalerna och är klart läktarvänlig. Mer information om låten kommer på fredag!

För den som inte kan hålla sig tills dess så medverkade Tomas Adolphson i en intervju i dagens Förmiddag i P4 Uppland med start runt 10:06, och den avslutades självklart med en smygpremiär på låten. Programmet kommer att finnas att lyssna på (under en begränsad tid, räknar jag med) på sverigesradio.se och i SR Play-appen.

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

Livstecken / teaser
Postad 15:30 24/8 2017 av Henrik Lans. Kategorier: Nyheter, Siteinfo

Hej alla - bara en kort notering idag. Det har varit tyst här en stund, så jag vill bara berätta att både Adolphson & Falk och vi på adolphsonfalk.com finns kvar. In fact så det är lite nyheter på gång, så håll koll här och på bandets officiella kanaler så kommer det lite mer info om cirka en vecka!

Det går inte att kommentera den här artikeln.

Ny singel släpps 11 september
Postad 18:45 26/8 2015 av Henrik Lans. Kategorier: Nyheter, Release

Vi har precis fått höra fågelvägen (alltså direkt från Anders Falk) att första singeln från nya albumet kommer att släppas 11 september, alltså om bara lite drygt två veckor! Det blir ett rent digitalt släpp via de vanliga kanalerna, och samtidigt kommer även lite mer om höstens stora höjdpunkt - albumreleasen... Stay tuned!

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

En liten hälsning från Anders Falk - och en sista studiovideo!
Postad 12:00 5/6 2015 av Henrik Lans. Kategorier: Nyheter, Exklusivt, Video

Idag presenterar vi stolt den sista videon från vårt studiobesök i februari - lite körläggning på samma stycke som i videon från i onsdags - och i övrigt lämnar vi i denna artikel över ordet till Anders Falk!

Anders Falk:
Vi närmar oss slutet på mixarbetet av nya albumet! 10 nya sånger som vi släpper senare i höst. Vi siktar på release i början av oktober. Inspelningarna började i november och nu är vi nära slutmålet. Mastering är preliminärbokat till nästa vecka. Sen är det dags att börja jobba med omslag och annat. Det är ganska mycket smått och gott som ska göras vid skivutgivningar allt ifrån ISRC- och EAN-koder till korrekturläsning av all omslagstext. Playground music hjälper oss med distribution och marknadsföring.

Det känns verkligen spännande att få ge ut en ny samling Adolphson & Falk-sånger igen. Det är länge sen vi gjorde ett helt album med bara nytt material, faktiskt 16 år sen sist! Vi har förstås hunnit göra akustiska versioner av våra äldre inspelningar, några enstaka singlar, teatermusik och förra året vårt kontorsprojekt med EP:n "Vykort på kontoret", allt hittar du på Spotify. Men det här smäller förstås högre.

Vi producerar tillsammans med vår gamle vapendragare Dagge Lundquist som sitter bakom spakarna i studion och också ansvarar för hela mixarbetet. Vi har lätt att samarbeta efter alla år som vi jobbat ihop.

Vi har haft ganska många musiker till hjälp den här gången. För oss är det ren underhållning att få utnyttja några av Sveriges bästa musiker och höra våra sånger formas i deras skickliga händer medan vi får tycka och styra och ställa.

Inspelningarna gjordes i Decibel, Dagges hemmastudio. När nästan allt var klart sålde Dagge studion, så vi har avslutat i anrika Atlantis på Karlbegsvägen med blåspålägg och mix. Det kändes härligt och hemmavant. Här gjorde vi "Det svåra valet" 1987. Det kändes nästan som i går eller i alla fall i förrgår. Studioägaren Janne Hansson är sig lik, bara några år äldre, och det gamla fina Nievebordet står där det ska och ger rätt värme åt mixarna. Atlantis är inspelningarnas Mecca här i Sverige. Riktigt kul att få avsluta vårt nya album där.

På måndag ger vi oss ut på vår årliga juniseglats med musikbåten Blidösund. Då levererar vi två timmar med vår musik tillsammans med Hasse Loelv och Magnus Marcks. Då kommer vi bland annat att premiärspela två av våra nya sånger i akterkajutan.

Blidösund börjar bli en stark A&F tradition. Det är ganska många år nu som vi gett oss ut i Skärgården med gitarrerna. Har ni inte prövat en seglats med Blidösund har ni något fint att uppleva. Välkomna ombord om ni har vägarna förbi. Och det brukar alltid vara vackert väder när vi seglar ut från Skeppsbron!

Sommarhälsningar
Från Anders F

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

BREAKING NEWS: Nytt album kommer i höst!
Postad 14:30 27/3 2015 av Henrik Lans. Kategorier: Nyheter

Adolphson & Falk berättar idag på sin Facebook-sida att man tillsammans med Playground Music kommer att släppa ett nytt album - med nyskrivet material - i höst! Detta är ett besked vi naturligtvis mottar med stor glädje här på fansiten! Lita på att mer information kommer dyka upp både här och på de officiella kanalerna framöver! Håll till exempel koll imorgon lördag kring lunchtid...!

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

Release: Vykort från kontoret
Postad 09:00 14/5 2014 av Henrik Lans. Kategorier: Nyheter, Release, Exklusivt, Intervju

Adolphson & Falk släpper ny EP om livet på kontoret. Vi tog oss ett prat med Anders Falk och bad honom berätta om skivan. Här är historien om hur skivan blivit till, och hur det gick till när man tackade nej till att låta Håkan Hellström medverka!


Idag släpper alltså Adolphson & Falk, tillsammans med den nittonhövdade Kontorsorkestern, sin nya EP Vykort från kontoret såväl digitalt som en fysisk platta i sin egen webbutik. Anders Falk ställde vänligast upp på att berätta lite om skivan och svara på några frågor...

Det har arbetats med skivan under ganska lång tid - vi fick en första indikation på att någonting var på gång för över ett år sedan. Berätta om hur idén till den här skivan kom till?

Idén startade som ett rent Falk-projekt och fick tidigt arbetsnamnet "Åffis-paketet". Genom åren har jag i mitt jobb som landskapsarkitekt mött flera kontorsarbetare som också spelar i band och det har lite löst diskuterats om man ska spela ihop någon gång; det har dock aldrig blivit av tidigare. En vacker dag 2012 fick jag idén om att skriva sånger som handlade om kontoret i ett humoristiskt perspektiv - det finns så få sådana så jag tyckte det var dags; och samtidigt gav det mig en anledning att kontakta flera av dom jag tidigare pratat med. Jag tyckte det var en del i det roliga att alla som skulle medverka också skulle jobba på kontor, och eftersom även Tomas jobbar på kontor ställde jag självklart frågan även till honom - och så bestämde vi att transformera kontorsprojektet till ett Adolphson & Falk-projekt.

Ingen av de som är med på skivan är alltså, precis som Tomas och Anders, proffsmuiker, utan försörjer sig på annat. Anders berättar lite om utmaningen med att jobba med en så varierad ensemble:

Det svåra med alla musiker var att jag inte på förhand visste hur bra dom var i inspelningsmiljö; ingen av dom hade någon studiovana även om dom spelat mycket i andra sammanhang. Det var en chanstagning som vi tycker fallit mycket väl ut! Alla musiker levde mycket väl upp till och vissa till och med överträffade förväntningarna. Resultatet blev nog bättre än viräknat med, och en extrabonus var att alla tyckte det var väldigt roligt att delta; en glädje som inte alltid kommer fram hos yrkesmusiker. Jag tror att den glädjen går att höra på inspelningarna!

Vad har varit svårast att sy ihop med produktionen?

Det svåra var att det var många pusselbitar att få ihop till något homogent under en ganska lång och utsträckt tid. Plattan rymmer visserligen bara fyra låtar, en klassisk EP, men det är sammantaget ganska många deltagare på de fyra spåren och de är inspelade på olika sätt. Vi började med två olika kompgrupper som spelar på två sånger var. "Stockholmsgruppen" är två jobbarkompisar, Anders Wallmark, som också är landskapsarkitekt och som jag har kontakt med dagligen, på bas och Anders Nyh, som jag också jobbat mycket med, på trummor. Båda spelar i egna band mellan varven. Kompgrupp nummer två är en annan landskapsarkitekt, Lars-Magnus Ejdeholm, som jag pratat en hel del musik med genom åren och även spelat lite med tidigare, på bas och på trummor är det hans bandpolare Jens Larsson som är mjukvaruutvecklare till vardags. Dom är samspelta sen många år tillbaks. Lars-Magnus bjöd också in sin kompis, skattejuristen och pianisten Micael Zingmark. Tillsammans med dom två konstellationerna gjorde vi bakgrunderna i Decibel Studios hos Dagge Lundquist där vi själva är vana att spela in. Sen har vi byggt på vartefter med övriga deltagare som vi spelat in hemma inklusive våra egna instrument och körer. Det går ju bra att göra det i dessa digitala tider och sen bära med sig ljudspåren på ett USB-minne till studion när det är dags för mix.

Med en så stor ensemble inblandad under så lång tid så borde det ha hänt en del under inspelningarna. Finns det något du speciellt minns?

Det hände mycket kul under den här tiden!

Till exempel så fick jag ett tips från en arbetskollega att han hade en tjej på sitt kontor som spelade bra cello; ett instrument som jag gärna ville ha med på "Alingsås". Jag kontaktade Emma Lundborg som blev jättesugen på att få vara med i projektet - det var bara ett problem: hon var höggravid och väntade barn vilken dag som helst! Vi bokade omgående en kväll för inspelning, Emma kom med en grymt stor mage som var i vägen för cellon hela tiden - men med glatt humör och med stor musikalitet och skicklighet spelade hon de vackra cellostämmorna. Veckan efter fick hon en son!

Och kanske inte direkt relaterat till inspelningen, men för mer än 10 år sen var jag på jobbesök på Botkyrka kommun. Trafikingenjören Erik Andersson inledde med att ta mig till den obligatoriska kaffeautomaten. Han frågade mig om jag ville ha mjölk i kaffet - jag svarade "Jag dricker mitt kaffe svart". "Det kan du ha till en sångtitel", replikerade Erik. 10 år senare var det dags; jag behövde en fjärde sång till de tre övriga och ville skoja med alla män som vill visa sig på styva linan i överkant. Jag kom ihåg Eriks ord som nu passade perfekt!

Kanske allra roligast var när jag var i Decibel Studios för att spela in lead-sång på titelspåret ”Vykort från kontoret”, som har mycket skrammelinstrument i arret; basisten Anders Wallmark följde med för att få chansen att lära sig mer om studioarbete. När vi tog en paus kom ingen mindre än Håkan Hellström ut från B-studion där han höll på med sitt senaste succé-album "Det kommer aldrig va över för mig". Vi fick ett trevligt och intressant samtal om både låtskrivande och inspelning till både Anders W:s och min glädje. En kommentar som jag dock glömde klämma ur mig var att vi höll på med en sång med latinorytmer; vi hade gärna låtit Håkan lägga på lite mer sydamerikanskt skrammel - sånt är han ju bra på. "Men det går tyvärr inte, för du jobbar inte på kontor!"

1987 släppte ni albumet "Det svåra valet", som ju handlar om en vanlig persons vardagsbestyr. Nu, 2014, har Tjänstemannen blivit lite äldre, men återvänder fortfarande till den hackade biffen i personalrestaurangen; hans inkorg är ständigt full, kaffet i hans kopp är svartare än Dostojevskijs Vita nätter och han reflekterar över sina livsval. Han verkar inte längre längta bort till livet utanför rat-racet, utan snarare verkar han tycka det är rätt bekvämt och invant. Har han blivit resignerad och bitter, eller är han ändå rätt nöjd med hur det har blivit?

Han är så nöjd så att han till och med kan tänka sig att fira semestern vid sitt solbelysta skrivbord i sin bekväma stol. Han är alltid beredd att jobba både dag och natt för att anta utmaningarna och uppnå de utsatta målen! Biffen har visserligen bytts mot sushi, men kaffet är fortfarande svart. Det enda som stör är den överfulla mailboxen och ibland den gnagande känslan att han borde nått lite högre höjder...

På tal om vykort, vad är det mest udda ställe ni har fått vykort ifrån?

Det kvalar väl inte in som vykort kanske, men det absolut häftigaste MAIL jag har fått var när vi oväntat fick svar från Christer Fuglesang att han gärna ställde upp på en speciell inspelning av "Tyngdlös". Vi hade varit i kontakt med ESA, den europeiska rymdorganisationen, när det plötsligt och oväntat kom ett mail med adressen "NASA One". Det kändes stort! Nästan som "The White House". Det var tur att inte mailboxen var full den gången!

Och avslutningsvis, bara för att undvika spekulation när temat nu är jobb och reflektion över yrkesrollen - ni är båda på väg emot eller har passerat det magiska 65-årsstrecket. Vad är planerna för pension från förvärvsarbete och (Gud förbjude) musikkarriären?

Vi tvärnitar inte i livet! Nu minskar vi på kontoret och ökar på studion - det finns ingen pension från musiken! Det är ett kall som vi valt att leva med som dessutom, troligen, är ett livselixir. Om fyra år, 2018, kommer Adolphson & Falk att fira 50-årsjubileum!

Det ser vi såklart väldigt mycket fram emot att få vara med på, men fram tills dess - njut av Adolphson & Falk och Kontorsorkesterns "Vykort från kontoret"!

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

Grattis Anders Falk!
Postad 12:04 15/4 2014 av Henrik Lans. Kategorier: Nyheter, Länkar

Idag fyller Anders Falk hela 65 år, men har enligt egen utsago inga planer från att pensionera sig från musikkarriären. Stort grattis från oss på adolphsonfalk.com på födelsedagen!

Vi har även fyllt på konsertschemat med den information vi har fått hittills, och kommer tillbaks med lite spännande nyheter inom ett par veckor! (Ni har väl förresten inte missat att A&F nu har öppnat sin skivbutik på sin egen site? Flera av de hittills ganska svårfunna senare skivorna finns nu att beställa!)

Det finns 1 kommentar till artikeln - Skriv en kommentar

21:54, 15/4 2014,
Göran Uddeborg:
Grattis Anders!
Håll koll här på torsdag
Postad 23:36 27/1 2014 av Henrik Lans. Kategorier: Nyheter, Release

Isdygn och snöfall plågar landet men nu på torsdag 29 januari får vi bekanta oss med en helt annan typ av vita nätter - då släpper nämligen Adolphson & Falk sin nya platta som heter just så - "Vita nätter"! Det rör sig om musiken de skrev till Stadsteaterns uppsättning av Dostojevskijs pjäs med samma namn under hösten 2012. Håll koll här på fansiten då så berättar vi mer om skivan - och ger er dessutom chansen att vara med och tävla om ett par ex som bandet generöst har gett oss att lotta ut! Men var snabba - tävlingen avslutas redan på söndag kväll! Väl mött på onsdag!

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

Adolphson & Falk öppnar World Water Week 2013
Postad 20:55 1/9 2013 av Henrik Lans. Kategorier: Nyheter, Live, Länkar

I morgon, 2/9, kan de som besöker World Water Week på Stockholmsmässan i Älvsjö få se ett exklusivt framträdande med Adolphson & Falk under öppningspanelen! Enligt schemat så ska Tomas och Anders, tillsammans med Greg FitzPatrick och ett flertal andra, uppträda klockan 10:20 med den nyskrivna låten "Blue Peace", och dessutom ryktas om en låt till i slutet på samlingen... På samma sida som programmet finns även en länk till en videoström som påstår att den börjar streama 09:30, för de som inte har möjlighet att ta sig till evenemanget.

Enligt Tomas (som ju för övrigt är både civilingenjör med VVS-inriktning och vice VD på Roslagsvatten och därmed har stort intresse för vattenfrågor) så är det här en av de mest ambitiösa och spännande produktioner de har jobbat med hittills, och vi hoppas att det blir fler chanser att få höra låten framöver!

Blidösund på onsdag 4/9 kanske? (...sa han förhoppningsfullt.)

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

Nytt album: Ännu vidare!
Postad 12:19 9/4 2013 av Henrik Lans. Kategorier: Nyheter, Release

10 april är officiell releasedag för nya akustiska albumet - men redan nu kan de digitalt frälsta lyssna på Spotify!

Då är det alltså äntligen dags - Adolphson & Falk släpper sin uppdaterade akustiska skiva Ännu vidare! Bortsett från nio av låtarna från Vidare så bifogar man även två uppdaterade akustiska versioner, sju låtar som inte har getts ut akustiskt tidigare - plus den helt nya låten Det handlar om oss som funnits ute digitalt ett tag och som har hörts en del på Sveriges Radio de senaste veckorna. Bland de nya akustiska låtarna finns Mr. Jones maskin som finns med på plattan eftersom ni besökare på adolphsonfalk.com röstade fram den som den låt ni helst ville höra akustiskt inspelad! Bra jobbat! Officiellt släpps albumet imorgon, 10/4, men sedan igår finns möjlighet att lyssna på Spotify.

Att få fram ett nytt album är inte alltid helt smärtfritt. Istället för att föra över ljudfilerna till fabriken via Internet så beslöt bandet att skicka ner sin master på fysisk CD. Tyvärr var budbilen som skulle ta skivan den sista biten från godsterminal till fabrik med om en olycka på vägen, och lasten, inklusive den första mastern på Ännu vidare slukades i lågor. Ingen information om det blev några personskador, men snacka om att uttrycket "att bränna en CD" fick ny innebörd... En ny master sammanställdes prompt av Dagge Lundquist, och ett par veckor senare var albumet ett faktum - och nu landar det alltså i butikerna imorgon.

Vi på adolphsonfalk.com har provlyssnat, och gillar det vi hör. I princip är det liveversionerna från den senaste sommarens konserter som gäller på de nya versionerna, i vissa fall varsamt utfyllda med lite slagverk signerade Dagge Lundquist, och på Någon har det slunkit in en liten elgitarr också. Annars är det precis så nära och intimt som vi är vana vid från konserterna. Tomas, Anders, Hasse och Mankan är bra samspelta, och inspelningskvalitén är mycket hög. Mina personliga favoriter är Mr. Jones maskin och den sorgligt underskattade Våga igen, där Mankan visar vad han går för. Det handlar om oss, Över tid och rum och Bakgård kommer sedan tätt inpå, följt av alla andra. Det är bra, helt enkelt. Vilka är dina favoriter?

Inom kort återkommer vi med en tävling där vi tänkte lotta ut både albumet och singeln - håll koll! Grattis Tomas, Anders och vänner till ännu ett solitt album!

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

Första julklappen från Adolphson & Falk!
Postad 17:35 10/12 2012 av Henrik Lans. Kategorier: Nyheter, Länkar, Tävling

Hela åtta år innan Blinkar blå släppte A&F sin första skiva. Nu finns den digitalt!

Redan 1973 släppte Adolphson & Falk sin första singel tillsammans (Anders hade redan året innan dess en singel med sin studentorkester Spenkopparna) - och nu inför jul så kunggör bandet stolt att man samarbetat med EMI om att få den publicerad digitalt, direkt från mastertapen! Den finns både på iTunes Music Store och på Spotify, så rusa genast och lyssna! Håll sedan ögonen på din favorit-musik-tjänst för ytterligare klappar framåt jul...

Vi vill också passa på att påminna om vår namntävling - se förra artikeln för regler och priser! Konkurrensen är som midvinternattens köld - hård, men rättvis. Lämna inga svar i kommentarerna, utan maila enligt instruktionerna i artikeln; annars gör du det lite väl lätt för dina mottävlare! Lycka till!

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

Lägesrapport och exklusiv video
Postad 11:02 4/9 2012 av Henrik Lans. Kategorier: Nyheter, Exklusivt, Video, Länkar

En liten sammanfattande lägesrapport över vad som är på gång i A&F-världen just nu - och en specialvideo exklusivt för adolphsonfalk.com!

Det är mycket på gång i A&F-världen just nu, och på grund av semester och andra resor har vi inte kunnat följa upp allting så mycket som vi skulle ha velat - så vi sänder ut en vädjan till alla våra läsare: Var du på någon av de konserter vi ännu inte har skrivit om i sommar? Har du bilder, videoklipp eller kan du tänka dig att skriva någonting kort om spelningen? Hör av dig till oss på kontakt@adolphsonfalk.com isåfall så tar vi gärna emot all hjälp vi kan få!

Idag har föreställningen Vita nätter premiär på Soppteatern på Klarascenen på Stockholms Stadsteater - det är en pjäs regisserad av Klarascenens konstnärlige ledare Ole Forsberg som tidigare har framträtt tillsammans med Tomas och Anders på Soppans lunchkonserter; men även gjorde ett kort gästspel på Blidösund i maj. Adolphson & Falk står för musik och sångtexter, och ett par smakprov finns att belyssna på Soppteaterns hemsida länkad ovan - att det är A&F som ligger bakom det tycker åtminstone jag hörs helt klart! Vi missar premiären idag, men finns på parkett vänster, bord 10, i morgon onsdag - kom och säg hej, vetja?

I morgon är det också dags för den sista, än så länge, planerade spelningen för i år - på samma sätt som turnén inleddes på s/s Blidösund i maj så är det även Blidösund som står värd för avslutningsspelningen. Alla biljetter är slutsålda, och vi räknar med att det som vanligt kommer bli en bra konsert med hög stämning! Även där kommer vi finnas med - och för att sätta tonen för kvällen så bjuder vi här på en exklusiv video inspelad på nedre däck på Blidösund i maj där Adolphson & Falk (tillsammans med vännerna Loelv & Marcks) bjuder på klassikern B-sida. Håll till godo, och väl mött på Blidösund!Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

Årets julklapp - uppdatering
Postad 10:43 3/12 2011 av Henrik Lans. Kategorier: Nyheter

Tänkte bara berätta att box 001-004 nu också finns utlagda på Tradera...!

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

Folket har talat - och bandet lyder!
Postad 08:50 13/9 2011 av Henrik Lans. Kategorier: Nyheter, Exklusivt

Ett stort tack till alla fans som var med och tyckte till i adolphsonfalk.coms omröstning! Det är nu dags för inspelningarna, och bandet lyssnar till folkets röst...

Hela 126 personer röstade på sin favoritlåt i akustisk tappning av de som inte kom med på originalutgåvan av Vidare. Idag och under resten av veckan går Mankan, Hasse, Anders och Tomas in i studio igen för att fylla på skivan inför nyutgåvan, och Anders meddelar att - tack vare er/oss - den överlägsna omröstningsvinnaren Mr. Jones maskin definitivt kommer finnas med på den nya skivan! Enligt Anders hade de egentligen inga planer på att spela in just den, men när de såg det stora röststödet så blev de glatt överraskade och bestämde sig för att ta med den också. (Minnesgoda läsare kommer ihåg att Mr. Jones maskin även vann en tidigare omröstning om vilken låt våra besökare helst ville höra akustisk med bred marginal - därefter fick den premiär på Reginateatern i Uppsala.)

Vilka de andra tillskotten blir är hemligt än så länge, men så fort vi får höra någonting definitivt så lovar vi såklart att reläa ut det!

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

Hjälp Adolphson & Falk att Vidareutvecklas!
Postad 09:12 15/8 2011 av Henrik Lans. Kategorier: Nyheter, Exklusivt, Diverse

Adolphson & Falk ber sina fans om hjälp - ta chansen att säga din mening. Rösta här intill!

Fem år efter releasen av den akustiska skivan Vidare vill nu Adolphson & Falk bygga på den lite, och går därför till hösten in i studio igen! Tillsammans med Hasse Loelv och Mankan Marcks ska man spela in ytterligare en handfull akustiska versioner som kommer att läggas på en utökad re-release av plattan framöver. Huvudsyftet är enligt Anders Falk att de vill ha med ett par låtar med på skivan med samma sättning som de nu turnerar med, och dessutom få med Hasses dragspel på en kant.

Därför har de vänt sig till oss på adolphsonfalk.com och bett oss ta tempen på er fans för att se vilka av de låtar som de nu turnerar med som ni helst vill ha på skiva med er hem - svara på vår omröstning här på kanten så får vi se vad det blir till slut! Ta chansen att påverka!

(PS: Bandet låter även hälsa redan nu att de har beslutat att inte ta med Mer jul på den här nyutgåvan.)

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

Remix-dags!
Postad 11:10 7/6 2011 av Henrik Lans. Kategorier: Nyheter, Release, Covers, Länkar

Cirkeln sluts när remixarna av Petters Krafter släpps...

1982 kom albumet Med rymden i blodet där låten Krafter vi aldrig känner fanns med. 2006 släppte A&F albumet Vidare, med en akustisk version av låten. 2011 släpper Petter sin singel Krafter som tar avstamp i den akustiska version - och strax därefter sluts cirkeln när remix-EPn för Krafter släpps - bland annat står Greg FitzPatrick, som arrangerade originalinspelningen, för en av versionerna! De andra är mixade av Rebecca & Fiona och Carli Löf (från Staygold) samt Kyaal. De tre remixarna skiljer sig väldigt mycket från varandra - och från originallåten - vilken är just din favorit?

iTunes | Spotify

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

Grattis LG Nilsson!
Postad 09:32 5/5 2011 av Henrik Lans. Kategorier: Diverse, Nyheter, Foto, Trivia

Han må, av olika skäl, ha hållit sig relativt anonym under många år; men idag är det radio- och skivproducenten Lars-Göran Nilsson som står längst fram på scenen – stort grattis på 65-årsdagen den 5 maj 2011! För att hylla sin vapendragare-i-det-tysta på femtioårsdagen 1996 överlämnade bandet förutom originaltavlan som till slut blev omslaget till Med rymden i blodet en skiva – vi kan väl kalla det för en CD-singel – med en specialskriven låt på, LG bakom allt. Den låten har varit helt okänd för till och med de allra flesta hardcorefans fram till i höstas då den lyckades lista sig in som extrahemligt bonusspår i boxen 101010, sist på Det svåra valet.LG Nilsson med Med rymden i blodet-tavlan i bakgrundenDen 3.24 långa låten berättar historien om hur LG Nilsson, mannen som omväxlande skulle bli känd under namnen Alfa och Bad Sector i tillägg till sitt eget namn, tog sig an herrarna Adolphson och Falk, och sammanförde dem med herrar FitzPatrick och Lundquist och hur det kan gå till i studion. Skivan med låten får väl anses vara den absolut svåraste A&F-skivan att få tag på – den är begränsad i en upplaga på 1 – men tack vare skivans stolta ägare (som nuförtiden inte längre behöver vara anonym...) har vi fått tag på en kopia på omslaget.Skivomslaget till LG bakom alltLäs mer om hur LG kom att jobba med bandet och om hans upplevelser från tiden som Sveriges hemligaste producent, och vad det lilla blippande ljudet efter "...signaler som vi inte kan förstå..." i Blinkar blå kommer ifrån, i boken Den svenska synten som medföljer samlingsboxen! Återigen, stort grattis på födelsedagen från adolphson-falk.com!

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

Idag släpps Krafter!
Postad 12:15 13/4 2011 av Henrik Lans. Kategorier: Nyheter, Live, Release, Exklusivt, Video, Covers, Länkar

Nu finns Petters Krafter ute för nedladdning på iTunes och Spotify!Skivomslag - Petter feat. Adolphson & Falk - KrafterI nästa vecka återkommer vi med en intervju med Petter, Tomas Adolphson och Anders Falk där vi låter dem berätta lite mer om låten och produktionen. Tills dess bjuder vi här på en exklusiv video från Adolphson & Falks konsert i Göteborg från i februari i år, samt lite länkar där du kan köpa låten och läsa mer!

Köp låten: Spotify / iTunes
Se videon: Petter feat. Adolphson & Falk - Krafter
Mer om Petter: Blogg / Facebook / Twitter
Mer om Adolphson & Falk: Hemsida / Facebook
Från arkivet: Krafter vi aldrig känner (akustisk) / Vidare

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

Adolphson & Falk i samarbete med Petter!
Postad 21:40 7/4 2011 av Henrik Lans. Kategorier: Nyheter, Release, Covers, Länkar

På onsdag, 13/4, släpper Petter sin nya singel Krafter i samarbete med Adolphson & Falk! Låten är som namnet antyder baserad på A&F-klassikern Krafter vi aldrig känner och kommer finnas på Spotify och iTunes på releasedagen!

Däremot kan du redan nu höra den på Sverige Radios hemsida - den är nämligen med i veckans Flipp eller Flopp! Hoppa iväg och lyssna och lägg din röst, så är vi tillbaks på releasedatum med mer information!

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

25-årsjubileum!
Postad 08:15 15/3 2011 av Henrik Lans. Kategorier: Nyheter, Live, Exklusivt, Historia, Intervju, Video

Idag är det exakt 25 år sedan Adolphson & Falk toppade Trackslistan med Ifrån; någonting vi självklart inte missar att uppmärksamma här på den officiella fansiten!

Radioprogrammet Tracks lades tyvärr ner av Sveriges Radio tidigare i år, men vi är många - i ett stort åldersspann - som har glada minnen från lördagseftermiddagarna med Kaj Kindvall. Den 15 mars 1986, knappa 18 månader efter att programmet börjat sändas, fick Trackslistan sin första svenskspråkiga etta; det var inga andra än våra vänner i Adolphson & Falk som stod för den - och precis just idag är det 25 år sedan Ifrån (en av mina personliga all-time A&F-favourites) skrevs in i historieböckerna!

Berätta lite om hur det gick till när ni spelade in Ifrån. Hade ni på känn att den skulle bli så stor som den blev?

Anders Falk: "Jag tror inte att någon av oss fem förstod att det var Ifrån som skulle bli den stora hiten från albumet - vi trodde mer på Någon. När I nattens lugn släpptes började Ifrån emellertid höras på radion omgående - och det mycket! Lasse Wiggman på Air Music lät pressa en promotion-singel för att den skulle kunna testas på Tracks, och resultatet blev en förstaplats - två veckor i rad!"

LG Nilsson (som producerade albumet under pseudonymen Bad Sector) fyller i: "Ingen av de låtar vi spelade in föll på plats direkt, men Ifrån kändes någorlunda stabil från början. Vi fick till ett bra tryck med tunga trummor och skönt sväng med blåsinstrumenten som är lite av gimmicken i låten."

Anders: "Ur min synvinkel kände jag mig verkligen nöjd över karaktären som Greg hittade i arrangemanget, där synthslingan från första versen kompletteras med häftigt blås i vers två som sedan utvecklas i vers tre och fyra. Pianosolot var det inte heller något fel på."

LG igen: "Slutresultaten på inspelningarna blev aldrig som någon av oss tänkte... det blev alltid bättre! Det berodde på att vi aldrig gav upp och att vi fem tillsammans pressade på med idéer och uppslag tills det inte gick att göra bättre. Först då var det klart. Om vi kände på oss att det gick att göra något mer fyndigt så gjorde vi det. Vi var hungriga. Vi slarvade inte med någon del."

Anders - du har tidigare sagt att du är väldigt nöjd med just den här texten. Berätta lite om hur den kom till?

Anders: "Melodin till Ifrån var, som nästan alltid, klar innan det var dags att skriva text. Det är en ganska speciell och inte sällan jobbig process att börja från ingenting och hitta ett texttema som i sig är intressant och också "låter bra" när man sjunger och som stämmer med melodin så att text och musik bär varandra.

Det första i texten jag skrev var "Vi reser inte till nånting, vi reser ifrån". Det låg rätt i munnen, lät intressant och var en textmässigt utvecklande fras att arbeta vidare med. Sedan var det dags att börja väva en historia som verkligen betyder någonting. I det här fallet ett ganska starkt, allmänmänskligt innehåll; det klassiska att man alltid tvingas Lämna i någon form - att man aldrig får Behålla. Sedan ska texten helst utvecklas i en riktning där varje rad på något sätt tar avstamp från tidigare innehåll. Helst ska ingen rad "trampa vatten" utan vara stark i sig och leda vidare till nästa, så att sången växer mot slutet."

Ni spelade även in en engelsk version av låten?

Anders: "Ja, Air ville testa den europeiska marknaden igen, så Greg (FitzPatrick) skrev den engelska texten till Just Left Behind. Vi var för en gångs skull faktiskt med alla fem och gjorde en playbackversion på Sky Channels nordiska kväll - Dagge (Lundquist) spelade trummor och LG spelade pianosolot iklädd frack (se videoklipp nedan, reds anm)! Men det blev ingen Europa-hit, trots detta och att låten testades i Europatoppen (ett program inom ramen för EBU-samarbetet). Hade vi lyckats där hade vi troligen varit rika nu..."

Ni har spelat Ifrån i olika tappningar under åren. Hur anpassar ni den efter olika arrangemang? Ändrar ni på stämmor och liknande?

Tomas Adolphson: "Mycket av stämläggningen vi gör live nu liknar det som finns på ursprungsversionen, men inte allt. Det har fötts nya möjligheter i huvudet vid alla tillfällen vi spelat våra sånger under de senaste 5-7 åren - oavsett om det är på tu man hand eller i andra konstellationer. Ibland testar jag det i stunden och ibland tar jag mig en funderare hemma och känner om det förbättrar soundet. Sedan kan det ju också vara kul att roa sig själv och få lite omväxling..."

Anders tillägger: "Det finns ingen version som slår den första. Men så ska det vara med en Tracks-etta!"

Till slut - kan vi få en anekdot från inspelningen?

LG drar sig till minnes en typisk studiokonversation: "Det sista vi brukade spela in var Dagges trum-fills när vi närmade oss slutmixen - och Ifrån var inget undantag. Oftast var Dagge och jag ensamma i studion vid det här laget.

- Ere'nte lite tomt här, säger jag 1:24 in i låten och tittar på Dagge.
- Kanske det, säger Dagge och tittar på D-drumsen.
- Och här vid 2:10 kan du ju damma på igen...
- OK... Jag kör här vid luckan mellan pianosolot och sången vid 2:27 också.
- Sure, det blir kanon!
- Dags å gå hem nu va?
- Eeee... 2:43 känns lite ödsligt också. Trioler Dagge, trioler!
- Där också? Ja, ja...
- Vid 3:15 får du ta i för kung och fosterland.
- (Dagge dunkar på trumpadsen) Där fick du så ru teg va?
- Nu börjar det likna nåt. Grymt! Men här är det nästan tyst... 3:31, lyssna?
- Det räcker nu, LG. Det är bara fejden kvar... klockan är snart två... måste hem och sova...
- Redan?
- ???
- OK, ses i morrn.

Tomas avslutar med att lägga in en liten protest: "Jag vet att jag var så barnsligt förtjust i dessa trioler att jag hade väldigt svårt att gå hem om det drog ihop sig till triplet time... så alldeles ensamma var ni nog inte!"

Vi avslutar den här artikeln med att bjuda på två videoklipp - dels en liveupptagning från förra månadens konsert på Musikens hus i Göteborg, där Tomas, Anders och Greg backades upp av slagverkaren Robin Ekenstam, och dels en liten "hyllningsvideo" som visar fem olika versioner av 25-årsjubilaren! Vi gratulerar på bemärkelsedagen!

Ifrån 25-årsjubileum av förstaplatsen på Trackslistan!

Ifrån live i Göteborg:
Se även följande sidor:
Ifrån i låtarkivet
Ifrån (akustisk) i låtarkivet
Ifrån (live) i låtarkivet
Just Left Behind i låtarkivet
Promomaxin Ifrån i diskografin
Singeln Just Left Behind i diskografin
Albumet I nattens lugn i diskografin
Samlingsboxen 101010 i diskografin
Live-DVDn Levande på Rival i diskografin

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

Live i Göteborg 19/2!
Postad 11:43 22/1 2011 av Henrik Lans. Kategorier: Nyheter, Live

Adolphson & Falk feat. Greg FitzPatrick - den första elektroniska konserten någonsin!

Du missar väl inte chansen? Vi ses där!

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

Nylansering av adolphson-falk.com!
Postad 11:01 11/1 2011 av Henrik Lans. Kategorier: Nyheter, Siteinfo, Tävling

Så är det då äntligen dags - den nya versionen av Adolphson & Falks officiella fansida är lanserad! Här berättar vi mer om vad som är att vänta - och vem som vann vår senaste tävling!

Det är med stor glädje vi meddelar att "version 2.0" av adolphson-falk.com är färdig nog att lanseras! Den nya sidan bjuder på en tydligare och renare design, bättre navigering, uppdaterat material, tillsnyggad diskografi och en rad nya funktioner i nyhetssektionen - bland annat kommentarer och kategorisering. Och det är bara vad som finns NU - ytterligare fler funktioner och mer material är in the works, men hann inte riktigt bli klara till lanseringsdatum. Håll utkik här, och lägg till vårt nya RSS-flöde i din nyhetsläsare så du inte missar något!

Som alltid med en sitelansering så kommer det säkerligen finnas saker som inte går 100% från början, och saker som ser underliga ut i olika browsers. Stöter du på någonting som verkar underligt - eller har allmänna synpunkter på design och funktionalitet - skicka ett mail till kontakt@adolphson-falk.com, kopiera gärna hela adressen till sidan du funderar på och vilken browser (och version) du kör på vilken dator så blir det lättare för oss att felsöka. Vi kommer dessutom att jobba lite med upprensning och städning i våra script, stylesheets och andra filer under de närmaste dagarna, så det kan bli kortare perioder då det blir felmeddelanden eller konstig formattering lite här och var. Vi hoppas på att ni kan ha tålamod med oss!

Och så var det tävlingen, då! Stort grattis till Jan Sundström i Spånga som blev dragen ur den metaforiska hatten. Hans förslag var på en helt ny sektion för sidan som vi absolut ska försöka knåpa ihop inom inte alltför lång tid - vi återkommer om den lite senare. Stort tack - och GRATTIS, Jan - skivan kommer med posten! Tack även till er andra som kom med förslag, och bättre lycka nästa gång!

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

Mest Jul!
Postad 11:45 28/12 2010 av Henrik Lans. Kategorier: Nyheter

STIM, den svenska upphovsrättsorganisationen, bjuder på en liten julklapp...

Det må så vara att Adolphson & Falk fick se sig snöpligen omsprungna på förra julens airplaylistor av ett annat pojkband, nämligen E.M.D., men när Svenska Tonsättares Internationella Musikförening publicerade listan över de mest spelade jullåtarna det senaste DECENNIET så blev det desto roligare. Mer Jul är den i särklass mest spelade!

Se pressmeddelandet för mer information.

Enligt skivkonvolutet till singeln från 1984:

Musik: T. Adolphson - A. Falk
Rim: A. Falk
Adolphson & Falk: Sång och strängaspel
Lars Göran Nilsson: Julrytmer, julsynth och bjällerklang
Tidigare infrusen i Sveriges julradio dec 81, nu upptinad och nystekt.
Insnöad och mustad av Dagge Lundquist i Mistlurs Tomteverkstad sept-okt 1984.
Lackad av Peter Dahl i Cutting Room.
Omslaget inslaget, plitat och plåtat av A. Falk
Pynt och pyssel av Ermalms Egenart

Ett julbak av Bad Sector

Stort grattis från oss på adolphson-falk.com!

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

Vinn en blinkande box + signering i Stockholm
Postad 08:58 13/10 2010 av Henrik Lans. Kategorier: Nyheter, Release, Tävling

Missade du chansen att gå på spelningen i Stockholm i söndags? Här får du tre chanser till att få tag på en av de 250 signerade, blinkande boxarna!

Alternativ 1: Playground Music lottar ut hela FEM blinkande boxar till de som skriver ner sina bästa Adolphson & Falk-minnen på tävlingssidan. Sista datum för att delta är den 20/10!

Alternativ 2: Adolphson & Falk signerar idag boxen på Bengans, Drottninggatan 20 i Stockholm. De har lovat att ta med sig lite blinkande boxar också - ta chansen att träffa dem in person och tacka dem för att de har förgyllt ditt liv!

Alternativ 3: If all else fails så kommer även vi här på adolphson-falk.com att lotta ut en signerad, blinkande box, troligen framemot slutet av nästa vecka. Håll utkik här så kommer mer detaljer!

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar