P2 Dokumentär om Barbro Hörberg
Postad 19:00 11/3 2019 av Henrik Lans. Kategorier: TV/radio

Sveriges Radio sänder i helgen ett avsnitt av P2 Dokumentär som är baserat på Alexandra Sundqvists biografi "Barbro Hörberg - med ögon känsliga för grönt" som kom 2017. Tomas och Anders tonsatte fyra låtar till Hörbergs debutalbum med samma namn (varav tre kom med), och intervjuas både i boken och på två ställen i dokumentären som gjorts av Sundqvist tillsammans med Isak Klasson. Andra medverkande är bland annat Georg Riedel och Barbro "Lill-Babs" Svensson. Programmet sänds i P2 på lördag, 16/3, med start klockan 12:03, men finns redan att lyssna på och ladda ned via programmets hemsida.

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

A&F i P4 Uppland i eftermiddag
Postad 08:30 27/2 2019 av Henrik Lans. Kategorier: TV/radio

Inför kvällens spelning på Katalin i Uppsala (som även är den sista spelningen på årets jubileumsturné) så kommer A&F att vara med i Eftermiddag i P4 Uppland i idag och försnacka lite. Hålltiden är "strax före 16" enligt Tomas, så håll utkik. Programmet streamas som vanligt via Sveriges Radios hemsida för oss som inte bor i regionen.

Vi återkommer även med en uppsummering av turnén tillsammans med turnéledaren Hilda Sandgren lite senare idag, så håll utkik!

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

Poddtips: Greg på Blå Måndag!
Postad 20:00 21/2 2019 av Henrik Lans. Kategorier: Intervju, TV/radio

Jag hittade just en lång och öppenhjärtlig intervju med Greg Fitzpatrick på synthpodden Blå Måndag, närmare bestämt i avsnitt 31 från november i fjol. Greg berättar om sitt liv i musikvärlden; om folk han har träffat och synthar han har spelat på; om skivbolag han har jobbat med, länder han har blivit utsparkad ifrån och självklart så nämns även Adolphson & Falk ett par gånger. Om du vill veta mer om Greg så rekommenderar jag absolut en lyssning! Blå Måndag finns där du lyssnar på podcasts, alternativt för lyssning eller nedladning på hemsidan länkad ovan.

(Tips: om din tolerans för estnisk postpunk och liknande "avantgardistisk" musik är lika hög som min så kan du gott snabbskumma de första 22 minuterna av avsnittet så kommer du direkt till intervjun.)

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

Adolphson & Falk i Musiklunchen i P4 Jönköping
Postad 08:00 20/9 2018 av Henrik Lans. Kategorier: Live, TV/radio

A&F på en bärande våg från din radio.

Igår tog Tomas och Anders gitarrerna med sig på tåget ner till Jönköping för ett besök på Sveriges Radio. I säsongens första Musiklunchen hade P4-folket ställt till med en liten konsert i entrén till radiohuset. Bland de 40-50 personerna i publiken fanns flera stora fans som berättade kort om sitt förhållande till bandets texter och musik genom årtiondena, vilket varvades med Anders och Tomas berättelser om sin bakgrund (i bland annat näraliggande Eksjö).

Programmet finns att lyssna på i 30 dagar via P4 Jönköpings hemsida här (hoppar direkt till där konserten börjar, klicka bara på den P4-rosa pilen vid programmets titel); och här finns ett extranummer som inte var med i sändningen.

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

Adolphson & Falk i Jukeboxen i P4
Postad 20:00 20/7 2018 av Henrik Lans. Kategorier: Historia, TV/radio

Anekdoter och annat från ett par som ser tillbaks på 50 år som artister och spelar den musik som inspirerat dem.

Förra helgen gästade Tomas och Anders programmet Jukeboxen i P4 och berättade om hur karriären som artister började och vilka som har inspirerat dem genom åren. Vi får också anekdoter om hur det var att tävla i Melodifestivalen med Eva Dahlgren och Magnus Uggla 1979. (De slog Uggla - "men det gjorde ju alla andra också det året", lär han ha sagt när Tomas träffade honom långt senare...) Musiken i programmet har de valt utifrån vad de själva uppskattar och hittat inspiration i - och det är allt från de självskrivna The Beatles och Simon & Garfunkel (om någon undrat var namnet Adolphson & Falk hämtat inspiration ifrån finns svaret i den här delen av programmet...) till kanske lite mer oväntade inslag som Stevie Wonder, Tom Waits och Erasure. Dessutom får Tomas en illusion krossad om hur en av hans favoritlåtar uppstod (men verkar gå ganska oberörd ur det ändå).

Programmet finns att lyssna på via Sveriges Radios hemsida eller i SR Play-appen. Versionen med oklippt musik finns tillgänglig i 30 dagar från sändning; och det finns också möjlighet att ladda ner en MP3 eller lyssna på en poddversion av avsnittet med nedklippt musik på ovan nämnda ställen. Väl värd en genomlyssning som förberedelse inför jubileumssäsongen!

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

Mer jul i SVTs Uppesittarkväll
Postad 12:00 23/12 2017 av Henrik Lans. Kategorier: TV/radio

Ingen jul utan Adolphson & Falk. Tomas och Anders medverkar i Moraeus med meras julspecial i SVT som visas första gången klockan 20:00 ikväll, och spelar såklart Mer jul - ackompanjerade av Kalle Moraeus själv på kontrabas och delar av Sveriges artistelit (vad sägs om Lill-Babs, Tommy Nilsson och Anne-Lie Rydé för att nämna bara några?) på diverse rytminstrument (Lisa Miskovsky spelar kanelpercussion) och körsång.

Programmet sänds flera gånger i julhelgen för de som har svårt att få tiden att gå ihop och finns även på SVT Play redan nu och fram till 28/1. En kort bakgrundsintervju (komplett med felplacerade namnskyltar) börjar 38:05 in i programmet och själva framförandet 40:06.

Med detta önskar vi alla våra läsare en riktigt god jul, och siktar fram mot ett spännande jubileumsår 2018 då A&F firar 50 år tillsammans!

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

K Special om Barbro Hörberg i SVT
Postad 12:30 6/6 2015 av Henrik Lans. Kategorier: TV/radio, Diverse

Idag bara en kort, indirekt A&F-relaterad notering. Vi laddar upp för måndagens konsert.

För de som är intresserade av lite svensk musikhistoria: SVT2 visade igår kväll i serien K Special programmet "Med ögon känsliga för grönt" - ett kärleksfullt porträtt av vissångerskan Barbro Hörberg. Programmet är väldigt personligt och fyllt med heminspelade filmer och intervjuer med de som stod Barbro nära, både privat och inom musikens värld. En nära på meditativ timmes TV i dagens brus.

Adolphson & Falk är inte med i programmet själva; men de skrev en del av musiken till hennes melodier. Två av sångerna, "Ja, hej..." och "Kände du kylan", finns med i programmet som sänds i repris idag klockan 14:00 och på onsdag kväll klockan 22:45 Det finns även att se via SVTs hemsida och i SVT Play fram till 29/7.

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

Adolphson & Falk i SR P4 Live 11 april
Postad 13:30 8/4 2015 av Henrik Lans. Kategorier: Live, TV/radio

Bara en liten påminnelse så att det inte glöms bort: Adolphson & Falk är temat för Sveriges Radios program P4 Live nu på lördag, 11 april, klockan 21:03. Inspelningen gjordes 3 december förra året på Södra Teatern i Stockholm och programmet innehåller tolv låtar i rask takt. Vi har fått provlyssna på programmet, och det är en kvartett i högform vi får höra!

Och om du inte har möjlighet att lyssna på programmet live när det sänds, så varför inte lyssna på det i efterhand i Sveriges Radios eminenta Play-app?

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

Adolphson & Falk i P4 Live 11 april - Save the date!
Postad 20:30 4/3 2015 av Henrik Lans. Kategorier: Live, TV/radio

För alla oss som missade A&F på Södra Teatern i Stockholm i december - och för er som var där och vill återuppleva kvällen - så kommer P4 Live att sända en timmes sammandrag av den konserten lördagen den 11 april! Vi återkommer med en påminnelse när det närmar sig, men se till att boka av alla cocktailpartyn och maskerader redan nu!

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

Programmen om Kjell Alinge
Postad 17:07 17/8 2013 av Henrik Lans. Kategorier: Video, Länkar, TV/radio

Som utlovat, här är länkarna till gårdagens program om Kjell Alinge:

SVT K-Special - Hemma hos Kjell Alinge (60 minuter)
SR P2 - Det bästa ur Eldorado (120 minuter)

Och för de som vill ha hela videon till Blinkar blå som förekommer i SVT-programmet:

Sevenframes på Youtube

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

Grattis Kjell Alinge!
Postad 17:53 16/8 2013 av Henrik Lans. Kategorier: TV/radio

Många är de trådar som knöts ihop tack vare Kjell Alinge och hans Eldorado, bland annat så gav det Adolphson & Falk en möjlighet att exponeras för hela svenska folket - och inte minst för Greg FitzPatrick och LG Nilsson. Ikväll sänder svensk public service två program för att hylla Alinge som fyller 70 idag - 20:00-21:00 sänder TV2 först filmen Hemma hos Kjell Alinge, och mellan 22:00 och midnatt sänder P2 (Riks) Det bästa ur Eldorado.

Vi har blivit lovade att Adolphson & Falk åtminstone kommer att nämnas i förbigående, så ta chansen att få lite svensk eterhistoria på fredagskvällen! (TV-programmet kommer att finnas på SVT Play efter sändning, och det är min gissning att även Sveriges Radio kommer göra icke-upphovsrättsskyddade delar av programmet tillgängligt på något sätt. Vi återkommer!)

Och hörni, det är bara ett par veckor kvar till spelningen på Blidösund 4/9. Ses vi där?

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

Robin af Ekenstam på SVT
Postad 15:15 23/2 2012 av Henrik Lans. Kategorier: TV/radio, Diverse

För de intresserade så handlar TV-programmet Livsviktigt om Robin af Ekenstam som hållit Tomas, Anders och Greg sällskap på scenen under de elektroniska spelningarna i Göteborg och Uppsala med sina trummor. Programmet handlar om hur långt vetenskapen har kommit för att hjälpa människor som förlorat kroppsdelar och går på SVT 2 ikväll klockan 18:00. Det sänds även i repris imorgon och på lördag, samt den 7/3 (då i SVT 1).

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

Radiointervju med Tomas Adolphson
Postad 12:30 5/4 2011 av Henrik Lans. Kategorier: Intervju, TV/radio

Radio Österåkers program Radio X sände i helgen en avslappnad intervju med Tomas Adolphson. Han berättar lite om hur Adolphson & Falk började och om deras utveckling, spelar en hel del musik och förklarar varför man inte ska använda varmvatten i matlagning (han är ju trots allt VA-ingenjör). Dessutom gör han reklam för adolphson-falk.com! Lyssna på programmet på Radio Österåker Play!

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

A&F-konsert på P4 Uppland IDAG
Postad 08:00 11/11 2009 av Henrik Lans. Kategorier: Live, TV/radio

P4 Uppland-programmet Uppland Lajv sänder idag, onsdag, 12:10-13:00 Adolphson & Falk live i en inspelning från tidigare i höst.

Ni som bor inom P4 Upplands spridningsområde, missa inte att Uppland Lajv idag mellan 12:10-13:00 sänder en del av den konsert som gavs på Reginateatern i Uppsala den 23 september i år. Programmet kommer även att sändas via P4 Upplands sändningar via Internet och kommer att finnas tillgängliga för lyssning från programmets hemsida efter sändningen.

Du hittar P4 Uppland på följande frekvenser:
Uppsala: 102,5
Enköping: 95,2
Morgongåva: 105,0
Tärnsjö: 104,2
Östhammar och Norduppland: 101,6

Det blir ett program i början av nästa år också, då vi bjuds på mer material från konserten!

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

A&F på Gomorron Sverige
Postad 08:05 21/12 2006 av Henrik Lans. Kategorier: Recension, TV/radio

Två låtar och kort intervju blev det när bandet var med i Gomorron Sverige.

Nu har bandet, i sin vanliga trio-utformning, gjort sitt "julframträdande" i SVTs Gomorron Sverige. Innan sjunyheterna avverkades Mer jul i ett rasande tempo (de fick inte sätta igång förrän 6:57, så de hade lite bråttom) och knappa timmen senare bjöds vi på Tyngdlös och en kort (ganska intetsägande) intervju, då även Mankan fick sitta med i soffan. Tyngdlös dök även upp på konserten, för mig helt oväntat, och den fungerar oerhört bra som akustisk. Det är dessutom en text som har väldigt speciell betydelse för mig, så jag är väldigt glad att det blev just den man spelade som "andra-låt".

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar

TV-framträdande SVT
Postad 00:37 21/12 2006 av Henrik Lans. Kategorier: Trivia, TV/radio

En nyhet i senaste laget - Adolphson & Falk uppträder i SVT torsdag 21/12.

Inför julhelgen uppträder Adolphson & Falk i Gomorron Sverige (SVT1) torsdagen den 21/12. Som Anders Falk uttryckte det under konserten på Rival: Ingen kommer undan Adolphson & Falks julbudskap i juletider. Enligt körschemat spelar bandet Mer jul klockan 06:56 (för tidigt om ni frågar mig) och sitter sedan i soffan klockan 07:53. Enligt den officiella hemsidan kan det hända att de "kanske" spelar någon mer låt "med anknytning till aktuella händelser". Vi får väl se.

På releasepartyt för Vidare sade Anders Falk att han inte ville dra några förhastade slutsatser, men sedan de skrev Mer jul 1982 så har julhandeln ökat för varje år.

Lite trivia om sången i fråga:
Mer jul släpptes först på samlingsplattan Eldorado: Stjärnornas musik 1982 (nu känd som Eldoradoversionen), på sin egen singel 1984, remixades 1991 (Jubileumsversionen, tillsammans med Långdansversionen och Sing-a-longversionen) och släpptes på singel och maxi, 1992 var den med på AIR Musics samling "Ännu en jul igen" och alla versionerna släpptes på en CD-singel 1996. Den finns dessutom med på ett otal julsamlingsskivor från olika bolag och har spelats akustisk av bandet på turnén. Det finns en video till sången (singelversionen från 1984 - den enda A&F-sången som har en video?) och till alpina världscupen i Åre ett år så spelades den mer humoristiska versionen Mer snö in (finns på en supersvår samlings-CD från Metropol-tiden). Texter och information om låtarna finns i diskografin här på sajten.

Det finns inga kommentarer till artikeln - Skriv en kommentar